Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 How to Screen Print at Home.

Εκτυπώστε με  μεταξοτυπία τις φωτογραφίες και τα σχέδια που θέλετε.. Τυπώστε στο σπίτι σας, μπλουζάκια, τσάντες, ή τις πετσέτες σας.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαλέξετε την εικόνα που θέλετε να εκτυπώσετε. 
Μπορείτε να εκτυπώσετε είτε την εικόνα σας σε χαρτί και να το κόψετε ή να το εκτυπώσετε σε διαφάνεια. Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν είναι αρκετά σκοτεινή, κρατήστε την εικόνα σας στο φως. Αν το φως έρχεται μέσα από αυτό δεν είναι αρκετά σκοτεινό. Είτε μπορέιτε να  εκτυπώσετε ένα άλλο αντίγραφο επάνω στο ήδη υπάρχον έγγραφό σας.


Θα χρειαστείτε επίσης ένα πλαίσιο με "μετάξι". 
Έχετε δύο επιλογές εδώ. Μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα πλαίσιο που έχει ήδη το μετάξι σε αυτό ή μπορείτε να αγοράσετε το πλαίσιο και λίγα μέτρα από το μετάξι και συρράψετε μόνοι σας.


Για να εφαρμόσετε το δικό σας μετάξι χρησιμοποιήστε ένα συραπτικό. Τραβήξτε σφιχτά, αλλά όχι τόσο σφιχτά για να μη σχιστεί το μετάξι.



Τοποθεστήστε ταινία στο εξωτερικό και το εσωτερικό του μεταξιού, για να μην στάξει το χρώμα μέσα. 



Τώρα ότι η οθόνη σας είναι έτοιμη. Ήρθε η ώρα να αλείψετεμε το Photo γαλάκτωμα. Αυτή η ουσία αντιδρά στο φως, γι αυτό η διαδικασία πρέπει να γίνει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, και να αποθηκευτεί μέχρι να στεγνώσει. 
Το γαλάκτωμα  εφαρμόζεται με σπάτουλα.




Ο καλύτερος τρόπος για να εκθέσετε την οθόνη είναι σε μια λάμπα των 150 Watt.
Θα πρέπει επίσης να χρησιμοπιήσετε κάτι μαύρο ματ.  Έμέίς χρησιμοποιήσαμε έναν παλιό μαυροπίνακα.


Μόλις είναι έτοιμα όλα, μπορείτε να κόψετε την εικόνα σας.



Όταν η οθόνη γίνει ξηρή, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα.

1. Τοποθετήστε την οθόνη σε μαύρο ματ φόντο. Το γαλάκτωμα θα πρέπει να βλέπει προς τα πάνω.

2. Τοποθετήστε την εικόνα σας στην οθόνη από την ανάποδη. Κρατήστε την στο χέρι σας, έτσι ώστε να κοιτάτε την εικόνα όπως θέλετε να φαίνεται στο μπλουζάκι σας, και τοποθετήστε την στην οθόνη.

3. Τοποθετήστε ένα καθαρό κομμάτι γυαλί πάνω από την εικόνα για να την κρατά σφιχτά την οθόνη.

4. Γυρίστε το φως σας.
Λόγω του μεγέθους της οθόνης της εικόνας, απαιτούνται 35 λεπτά έκθεσης με μια λάμπα 150 watt. Κάθε εικόνα  μπορεί να χρειάζεται διαφορετική έκθεση.


Ρυθμίστε το χρονόμετρο και αφήστε την εικόνα σας. Όταν ο χρόνος περάσει αφαιρέστε τη διαφάνεια. Θα δείτε μια αμυδρή εικόνα.



Πάρτε την οθόνη σας και βρέξτε την με υψηλή πίεση. Ψεκάστε την εικόνα με χλιαρό νερό.  Καθώς συνεχίζετε τον ψεκασμό και θα δείτε την εικόνα να εμφανίζεται όλο και περισσότερο, καθώς το γαλάκτωμα απομακρύνεται. Έχετε μόλις κάνει την πρώτη σας μεταξοτυπία.



Βάλτε στην οθόνη πάνω το μπλουζάκι σας. Το πίσω μέρος της οθόνης θα πρέπει να αγγίζει το μπλουζάκι και η εσοχή να είναι στραμμένη προς τα πάνω.


Σύρετε το χρώμα που επιθυμείτε πάνω στην εικόνα σας με σπάτουλα. Όσο πιο πολλές φορές περνάτε το χρώμα, τόσο πιο έντονο θα φαίνεται.





καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου